Google za NVO kvalificiranim/potrjenim organizacijam ponuja dostop do brezplačnih različic plačljivih Google produktov in posebnih storitev namenjenih nevladnim organizacijam. Programi in storitve omogočajo nevladnim organizacijam lažji dostop do donatorjev in prostovoljcev ter učinkovitejše pridobivanje  podpornikov za svoje delo.

 
Picture
 
 
Kateri izdelki in storitve so vključeni v Google za NVO?

Google za NVO pomeni prost dostop do:
Googlovih aplikacij (G-Suite) - paleta programov v oblaku, ki jih lahko uporabite za pisarniško administracijo, vključno z aplikacijo Gmail, Google dokumenti, preglednicami, koledarji, predstavitvami, obrazci/anketami, pogovori, storitvami shranjevanja podatkov in spletne strani.
Google donacije za oglaševanje (Ad Grants) - Pridobite si storitev oglaševanja v vrednosti do $10,000 mesečno za AdWords kot promocijo vaše spletne strani na preko iskanja po ključnih besedah.
Youtube - Vsebuje povečano zmogljivost pri namestitvah, možnost izbire poljubnih slik in poziv k aktivnemu posredovanju vaših video gradiv.  
Google Earth & Maps 
Več o naboru donacij za NVO si lahko preberete na spletni strani Google za NVO.
 
Kako dostopati do Google za NVO?

Za dostop se je potrebno registrirati v donacijsko shemo TechSoup Slovenija preko spletne strani TechSoup Slovenija in biti potrjeni z njihove strani, preden začnete uporabljati Google za NVO.
V kolikor ste že registrirani v shemo TechSoup Slovenija, se morate prijaviti oziroma ustvariti Google uporabniški račun.
Pojdite na Google za NVO  in vnesite vaš veljavnostni žeton (številko).
*Vaš veljavnostni žeton (številko) lahko najdete, ko po potrditvi prijave na vaš TechSoup Slovenija račun in kliknete zavihek imenovan »Veljavnostni žeton (številka)«. Veljavnostni žeton (številka) zgleda približno tako: 123a4567@1b234c5de6789000.
Če že imate veljavni žeton (številko) in ste upravičeni do donacij Google za NVO, si  ustvarite uporabniški račun za prijavo na Google za NVO!
 
 
Ali je moja organizacija upravičena do Google za NVO?
Prosimo, preverite pogoje na Google kriteriji upravičenosti, kjer lahko preverite upravičenost vaše organizacije za  prijavo na program donacij Google za NVO.
Ali moram biti potrjen s strani TechSoup Slovenija, da lahko dostopam do Google za NVO?
Da, najprej je se potrebno registrirati v shemo TechSoup Slovenija. Na podlagi informacij in dokumentacije, ki jo posredujete ob registraciji, se preveri vaš status in dejavnost vaše organizacije. 
Po potrditvi registracije se lahko prijavite na Google za NVO z uporabo veljavnostnega žetona (številke).
Kje se registriramo?
Koliko časa traja potrjevanje s strani TechSoup Slovenija?
Vašo prijavo bomo obdelali in potrdili vaš TechSoup Slovenija  račun v okviru 7-10 delovnih dni po prejemu vseh potrebnih dokumentov. Pričakujte, da boste prejeli elektronsko sporočilo z naslovom »Vaša organizacija je bila potrjena/kvalificirana«.
Ko je vaš TechSoup Slovenija  račun odobren, lahko ustvarite veljavnostne žetone (številke)znotraj vašega uporabniškega računa (Moj račun > Veljavnostni žeton (številka)).
Kaj je veljavnostni žeton (številka)?
Prosimo, oglejte si Veljavnostne storitve – Pogosta vprašanja in odgovori.
Čemu služi TechSoup Slovenija  potrjevanje za Google za NVO?
TechSoup Slovenija je član globalne mreže TechSoup Global Network, ki pomaga nevladnim organizacijam v 89-ih državah do donacij tehnološke opreme in izobraževanj, ki ji potrebujejo za uspešnejše opravljanje dela. Globalna mreža deluje z več kot 100 korporacijami in fundacijami ter zagotavlja zaupanja vreden postopek potrjevanja upravičenosti organizacij v njihovem imenu.
Moja organizacija trenutno plačuje Google aplikacije za poslovne uporabnike. Ali lahko zamenjam?
Da! Prosimo oglejte si Google informacije na temo prehod na Google za NVO.
 
Moja dobrodelna organizacija že uporablja Google subvencije za oglaševanje ter Youtube za NVO