Leta 1995 se je začelo TechSoupovo sodelovanje z Microsoftom, ki danes predstavlja ključnega finančnega podpornika in vodilnega donatorja produktov. Leta 2003 je Microsoft pomagal TechSoupu pri zagonu njegove donatorske sheme v Severni Ameriki, leta 2006 pa sta začela sodelovati pri globalni širitvi TechSoup programa. Microsoft je investiral skoraj 3 milijone ameriških dolarjev v rast TechSoup Global in njegove mreže partnerskih nevladnih organizacij po svetu. Poleg tega je podjetje doniralo več kot 281 milijonov ameriških dolarjev vredno programsko opremo v pomoč več kot 50,000 nevladnim organizacijam v 21-tih državah, ki izvajajo ključne dejavnosti v njihovih skupnostih.

Microsoftova vodenje in vizija sta ključnega pomena za širitev programa TechSoup Global, njegova radodarnost pa prinaša koristi ustrezne, dostopne in cenovno ugodne informacijske tehnologije mnogim neprofitnim organizacijam po svetu.

Naša usmeritev spodbujanja razvoja odgovornega državljanstva presega pomoč ljudem pri spoznavanju informacijskih tehnologij. Predvsem želimo ljudem pomagati pri uporabi le teh na ustrezen način. Pozitivne spremembe, ki jih lahko naredimo v naših skupnostih, lahko vplivajo na ves svet.  Microsoft zato s svojimi programi in partnerstvi nudi podporo skupnostim na treh ključnih področjih: usposabljanje in pridobivanje veščin na področju uporabe tehnologij, krepitev delovanja nevladnih organizacij z omogočanjem do dostopa do tehnologij in vključevanje naših zaposlenih v njihovih skupnostih. Donacije Microsofta so do sedaj podprle preko 50.000 tehnoloških centrov v več kot 100 državah. Dolgoročno smo se zavezali k uporabi naših tehnologij, naših znanj ter dobre volje naših zaposlenih, da bi pripomogli k boljšemu in prijaznejšemu planetu.

Za več informacij obišite stran Microsoft Philanthropies.

Ob tej priložnosti vabimo posameznike, podjetja in skupine, ki delijo našo vizijo, da nas kontaktirajo v zvezi z nadaljnjimi informacijami.

Informacije o tem, ali je vaša organizacija upravičena do sodelovanja v tem programu, dobite na strani smernice in kriteriji upravičenosti.