Pogosta vprašanja in odgovori glede sprememb Microsoftovega programa donacij

Ali Microsoft spreminja dosedanje pogoje pri upravičenosti organizacij za donacije njihovih izdelkov?

Ne. Pogoji za pridobitev upravičenosti organizacij preko sheme TechSoup ostajajo nespremenjeni. Microsoft ohranja najširšo možno definicijo upravičenost v svetu  donacij tehnoloških izdelkov in storitev. Seveda obstajajo organizacije, ki ne izpolnjujejo kriterijev za dodelitev donacij, in bodo žal zavrnjene.  Verjamemo , da bodo tovrstne organizacije kljub temu s pomočjo sheme TechSoup našle zase druge uporabne in koristne storitve. Ob tem se TechSoup zavezuje, da bo nudil informacije in  podporo o drugih programih iz naslova donacij in s tem omogočili lažjo dostopnost do tehnoloških izdelkov in storitev.      

Ali bodo sedaj postavljene nove zahteve za dodelitev upravičenosti za izdelke iz naslova donacij?  

Naše razumevanje sprememb je, da bo ugotavljanje upravičenosti organizacij za dodelitev donacij izdelkov ostalo nespremenjeno.

Ali bodo knjižnice še nadalje upravičene za Microsoftove donacije preko sheme TechSoup?

Da. Knjižnice se lahko še naprej prijavijo za Microsoftove donacije in ugodnosti za neprofitne organizacije, kakor tudi druge storitve preko sheme TechSoup.

Ali lahko pojasnite spremembo omejitev Microsoftove "naslovne skupine"?

Naslovno skupino sestavljajo vsi izdelki, ki v bistvu služijo istemu namenu. Vsi operacijski sistemi operacijskega sistema Windows so na primer v eni naslovni skupini. Trenutno lahko upravičene organizacije zahtevajo do 50 dovoljenj za vsako skupino naslovov od največ 10 naslovnih skupin. Obstaja več kot 35 naslovnih skupin. Za več informacij: https://www.techsoup.org/support/articles-and-how-tos/microsoft-elivibility.

Od 1. aprila 2018 lahko upravičene organizacije izbirajo med vsemi doniranimi izdelki Microsofta, ne da bi bile omejene na 10 naslovnih skupin. Če ni določeno drugače, lahko zahtevajo največ 50 licenc za vsak izdelek v dveletnem obdobju. Strežniški izdelki imajo še vedno specifične omejitve licenc za posamezne izdelke.

Kakšna je razlika med "standard" in "premium" izdelki?

Premium izdelki se navadno navezujeo na "strokovni" ali " za podjetje", kot sta Office Professional ali Visio Professional. Standard izdelki pa se navadno navezujejo na "standard", kot sta Office Standard ali Visio Standard.

Kaj je programska oprema "on-premises"?

"On-premises" se nanaša na programske izdelke, nameščene na računalniku in ne na izdelke, ki so na voljo kot "storitev" pri katerih plačujete naročnino. Glej tudi https://en.wikipedia.org/wiki/On-premises_software.

Trenutno ne morem uporabljati izdelkov v oblaku. Ali bom 1. aprila še vedno lahko naročil Microsoftovo programsko opremo »on-premises«?

Upravičene organizacije bodo še vedno lahko preko sheme TechSoup Slovenija po 1. aprilu naročile donacije standardnih lokalnih Microsoftovih izdelkov, na primer Office Standard 2016 in Visio Standard.

Premium licenčni Microsoftovi izdelki, kot sta Office Enterprise 2016 in Visio Professional, bodo od 1. aprila na voljo samo s popustom. TechSoup bo kar najhitreje omogočil naročanje izdelkov s popusti, da vam bo ponudil celoten nabor ponudbe. Prizadevamo si, da vam izdelke s  popusti ponudimo čim prej po 1. aprilu.

Ali  programa donacij ne bo več?

Ne. Microsoft bo v bližnji prihodnosti še naprej doniral tehnologijo neprofitnim organizacijam. V zadnjih treh fiskalnih letih je Microsoft doniral več kot milijardo dolarjev letno v gotovini in v storitvah za neprofitne organizacije. Ta zaveza je nespremenjena. Pravzaprav si Microsoft želi in upa, da bo v naslednjih treh letih trikratno povečal število neprofitnih organizacij, ki jih bo dosegel, in sicer z zagotavljanjem širšega izbora licenčnih možnosti.

TechSoup deluje z več kot sto donatorskimi partnerji, ki ostajajo zavezani sodelovati z nami, da bi ponudili donacije in izdelke s popusti neprofitnim organizacijam. Trudimo se širiti ponudbo ponujenih izdelkov z namenom, da bolje izpolnjujemo potrebe neprofitnih organizacij. S tem ne nameravamo prenehati.

Kaj, če potrebujem več licenčnih izdelkov programske opreme?

Če potrebujete več licenčnih izdelkov programske opreme, ki so na voljo kot donacije preko sheme TechSoup ali če potrebujete izdelke, ki niso več na voljo kot donacije, vam bodo preko sheme TechSoup kmalu po 1. aprilu ti izdelki na voljo kot izdelki s popusti . Licence za te iste izdelke lahko dobite tudi od drugih pooblaščenih dobrodelnih prodajalcev ali neposredno od Microsofta.

Ali te spremembe pomenijo, da bo TechSoup zaprl svoja vrata?

Ne! Še naprej smo zavezani povezovanju neprofitnih podjetij z viri, ki jih potrebujejo za izpolnjevanje njihovih nalog. TechSoup zelo tesno sodeluje z vsemi našimi donatorskimi partnerji, da bi zagotovili, nadaljnjo podporo njihovim filantropskim programom, ko se bodo razvijali s spreminjajočo se tehnologijo. Tudi naš poslovni model in naši programi se morajo razvijati, da bi izpolnili naše poslanstvo.

Pro TechSoup bodo na voljo novi programi in storitve, da bi vas bolje podprli. Poiskali bomo nove načine, kako prinašati vrednost neprofitnim organizacijam in ponudnikom tehnologij, in še naprej se bomo trudili ohanjati čim nižje cene za naše storitve.