Zbirke Office in posamezne aplikacije - navodila za namestitev

By: techsoup
Mon, 2019-01-28 09:28

Microsoftova pomoč za prenos - Združeni koraki

Center za količinsko licenciranje (VLSC) hitri vodnik

 

TechSoup - 3. april 2018

Pridobite Microsoftove izdelke, ki ste jih naročili prek TechSoup, z našim priročnikom za hiter začetek.

Ste prek TechSoup naročili donirane Microsoftove izdelke oz. izdeleke s popustom, vendar niste prepričani, kako priti do njih? Sledite navodilom v priročniku za hitri zagon.

Ta navodila so lahko koristna v primerih, da:

1.    ste uspešno oddali naročilo prek TechSoup-a in prejeli e-poštno sporočilo, ki potrjuje vašo zahtevo

2.    ste prejeli elektronsko sporočilo s strani TechSoup-a, ki vključuje podrobnosti o naročenih izdelkih

3.    ste prejeli elektronsko sporočilo od Microsoft Volume Licensing Service Center (VLSC) 3 do 5 dni po tem, ko je bila vaša zahteva odobrena in ste bili obveščeni, da je vaša licenčna pogodba pripravljena za sprejem

·         Prvi korak: Registracija v VLSC

·         Drugi korak: Sprejem vaše pogodbe

·         Tretji korak: Prenos naročene programske opreme

·         Četrti korak: Zapis programske opreme na disk

·         Peti korak: Namestitev programske opreme!

·         Potrebujete pomoč?

 

Prvi korak: Registracija v VLSC

VLSC je spletno orodje za upravljanje Microsoftovih pogodb za količinsko licenciranje, prenos izdelkov in dostop do ključev s količinsko licenco.

Preden prenesete in namestite zahtevano programsko opremo, se je potrebno registrirati in sprejeti soglasje VLSC.

Če to ni vaše prvo naročilo in ste se že registrirali v VLSC, preskočite na drugi korak.

Registracijski postopek za VLSC

1.      Obiščite spletno mesto VLSC s klikom na https://www.microsoft.com/licensing/servicecenter.

2.      Kliknite na Sign In.

3.      Izberite ali se vpišite s “službeni e-naslovom”  ali  Microsoftovim računom.

·         Večina organizacij naj izbere Microsoftov račun. S tem postopkom boste ustvarili nov račun.

·         Službeni e-naslov izberete le, če držita obe spodnji trditvi:

    1. Vaša organizacija je že ustvarila račun za nevladne organizacije pri Microsoftu za uporabo storitev v oblaku, kot sta Office 365 ali Azure.
    2. E-poštni naslov vaše organizacije, ki je registriran pri TechSoup (naslov, na katerega ste prejeli prvotno e-poštno sporočilo VLSC), je povezan z vašim računom za nevladne organizacije pri družbi Microsoft.

4.      Vnesti bo potrebno vaš e-naslov.

·         Če ste izbrali Microsoftov račun, še ne vnašajte svojega e-poštnega naslova. Namesto tega izberite možnost za ustvarjanje novega računa. Nato vnesite e-poštni naslov vaše organizacije, ki je registriran pri TechSoup in za ustvarjanje računa sledite navodilom na zaslonu.

·         Če ste izbrali službeni račun, vnesite e-poštni naslov svoje organizacije ki je registrirana pri TechSoup in povezana z obstoječim Microsoftovim računom za nevladne organizacije. Zahtevano bo vaše geslo, nato potrdite svoj e-poštni naslov. Za nadaljevanje sledite navodilom na zaslonu.

 

5.   Prejeli boste pozdravno e-poštno sporočilo Centra za količinsko licenciranje (VLSC). V sporočilu bo navedeno, da preverite svoje podatke. Počakajte vsaj 15 minut in nato kliknite povezavo v tem e-poštnem sporočilu, da potrdite svoj e-poštni naslov. Tako dolgo boste morali počakati zaradi zamika v VLSC-ju, ki omogoči razpoložljivost pogojev uporabe.

Potrebujete pomoč pri registraciji v VLSC? Pokličite Microsoft VLSC podporo na 1-866-230-0560, opcija 4. Sporočite jim,, da zastopate ustanovo, ki je prejela Microsoftovo donacijo, in potrebujete pomoč pri Odprti licenčni pogodbi (Open Licence Agreement).

Lahko pa si ogledate Microsoftov videoposnetek »Kako se registrirati« (potrebujete Internet Explorer). V videoposnetku je uporabljen izraz "Windows Live ID," kar je prejšnje ime za Microsoftov račun.

Drugi korak: Sprejem vaše pogodbe

Ko kliknete na povezavo v pozdravnem sporočilu in potrdite svoj e-poštni naslov, morate biti prijavljeni na spletni strani VLSC. Če, da niste prijavljeni, preprosto pojdite v VLSC ter se prijavite, preden nadaljujete.

Podpisati in sprejeti je potrebno pogoje uporabe Open License Agreement.

Vsakokrat, ko boste zahtevali izdelek za Microsoftovo programsko opremo, morate sprejeti novo pogodbo.

Da lahko potrdite in sprejmete pogoje pogodbe

1.      Izberite naslednji možnosti in nato kliknite  Display.

   • Open License oblika: Dobrodelna organizacija
   • Država uporabe: Vaša država
   • Jezik: Želeni jezik

2.      Preglejte Open License Agreement pogodbo, vpišite svoje ime in nato kliknite I Accept.

Če povezava do pogojev uporabe v VLSC ne bo takoj delovala, lahko traja tudi do 48 ur da bo dostop omogočen. Shranite e-poštno sporočilo za preverjanje veljavnosti in po 48-urnem obdobju ponovno kliknite povezavo v njem.

Potrebujete pomoč pri sprejetju in potrditvi pogodbe? Pokličite Microsoft VLSC podporo na 1-866-230-0560, opcija 4. nato sporočite, da zastopate ustanovo, ki je prejela Microsoftovo donacijo in potrebujete pomoč pri Odprti licenčni pogodbi (Open Licence Agreement).

Tretji korak: Prenos naročene programske opreme

Spremembe pri prenosu in namestitvi Office 2019

 

Naprošamo vas. če upoštevajte, da vseh paketov Office 2019 in posameznih aplikacij, vključno s programom Visio in Project, ni več mogoče neposredno prenesti  preko VLSC, vključno s programom Office 2019. Vsi izdelki Office, ki so na voljo prek količinskega licenciranja, uporabljajo tehnologijo Click-to-Run, namesto tradicionalne tehnologije Windows Installer. Če želite prenesti in namestiti te izdelke, lahko IT skrbniki uporabljajo posebno Microsoftovo orodje za razmestitev.

Če ima vaša organizacija IT skrbnika, mu lahko zagotovite Microsoftova navodila za prenos in namestitev Office 2019 preko posebnega orodja.

Za dodatne informacije pri pridobivanju donacij si oglejte Microsoft Download Help na platformi TechSoup.

 

 

Za prenos naročene programske opreme (ne velja za zbirke Office 2019 in posamezne aplikacije)

1.      Vpišite se v VLSC.

2.      Izberite Downloads and Keys v navigacijski vrstici. Prikaže se stran Downloads and Keys, ki prikazuje vse izdelke iz vašega naročila, združene v družine.  

3.      Poiščite izdelek, ki ga želite prenesti. Prenesete lahko trenutno ali prejšnjo verzijo kateregakoli izdelka, ki ste ga naročili prek TechSoup-a

4.      Kliknite na Download povezavo, ki je povezana z zbranim izdelkom.

5.      Izberite način prenosa, jezik, operacijski system (32-bit or 64-bit). Izberete lahko katero koli različico ali jezik izdelka, ki je na voljo. Za prenos lahko uporabite Microsoftov priporočeni upravitelj prenosov ali spletni brskalnik. Kliknite Continue.

6.      Kliknite ikono  Download  pod seznamom izdelkov.

o    Če uporabljate spletni brskalnik za prenos programske opreme, se prikaže pogovorno okno Shrani kot. Določite svojo lokacijo in kliknite Save za začetek prenosa. Postopek ponovite tudi za vse druge datoteke, ki ji želite prenesti.

o    Če uporabljate upravitelja prenosov, se aplikacija odpre in prenos se začne. Upravitelj prenosov prikaže napredek in stanje na vrhu okna. Lahko kliknete Pause kadarkoli želite začasno zaustaviti prenos. Pozneje znova zaženite upravitelja prenosov s klikom na Resume.

Za strežniške izdelke, ki zahtevajo nastavitvene kode za namestitev, se kode prikažejo na strani za prenos VLSC, ko je prenos zaključen.

Potrebujete pomoč pri iskanju ustreznega izdelka ali prenosu programske opreme? Vpišite se v VLSC  in izberite Help iz VLSC menijske vrstice. Nato kliknite na ime FAQ, ki je povezan z vašim vprašanjem. Pokličete Microsoftovo službo za uporabnike 1-866-230-0560, možnost 4, 1. Sporočite jim,, da zastopate ustanovo, ki je prejela Microsoftovo donacijo, in potrebujete pomoč pri Odprti licenčni pogodbi (Open Licence Agreement). Microsoftova VLSC Podpora vam lahko pomaga najti pravi izdelek za prenos, vendar ne zagotavljajo brezplačnega odpravljanja težav pri prenosu ali namestitvi.

Lahko si tudi pogledate o tem, kako naložiti naročeno programsko opremo (za ogled potrebujete Internet Explorer). Video uporablja izraz "Windows Live ID," kar je prejšnje ime za Microsoft account.

Četrti korak: Zapis programske opreme na disk

Datoteke, prenesene iz VLSC, imajo končnico datoteke .iso. Datoteka ISO, prenesena iz VLSC, je kopija namestitvenega CD-ja ali DVD-ja. Najenostavnejši način je zapisati to datoteko na DVD z uporabo DVD zapisovalnika. Večina Microsoftovih aplikacij ne ustreza CD-ju in zahteva DVD.

V primeru, da nimate zapisovalnika DVD in želite uporabiti druge metode, si oglejte članek, ki vključuje dodatne možnosti.

Če želite datoteko ISO zapisati na disk sledite spodnjim navodilom:

 1. Vstavite zapisljiv DVD v zapisovalnik.
 2. V operacijskem sistemu Windows z desno tipko kliknite datoteko ISO in izberite Burn disc image. Uporabniki Mac-a sledite tem navodilom .
 3. Preverite, ali je ustrezen pogon naveden pod Disc burner. V primeru da ni, ga spremenite.
 4. Potrdite polje poleg Verify disc after burning in kliknite Burn za začetek zapisanja diska.

Če Burn disc image v koraku 2, ni viden, imate morda nameščeno drugo programsko opremo za zapisanje plošč. Namesto tega lahko preprosto uporabite programsko opremo za zapisovanje na disk ali pa sledite naslednjim korakom, s pomočjo programa za zapisovanje Windows:

 • Windows 7: Desni klik z miško na datoteko ISO in izberite Open with, nato izberite Windows Disc Image Burner.
 • Windows 8: Desni klik z miško na datoteko ISO in odprite  Open with, nato izberite Choose default program ter jo dodelite programu Windows Explorer, da se prikaže Burn disc kot možnost, če uporabite desni klik na miški.

Peti korak: Namestitev programske opreme!

Ko datoteko ISO zapišete na DVD, vstavite DVD v katerikoli računalnik in zaženite namestitev. Programsko opremo lahko namestite na toliko računalnikov, kot ste naročili licenc. Če na primer naročite dve licenci, lahko izdelek namestite na dva računalnika. Če niste zahtevali dovolj licenc, lahko prek TechSoup-a naročite dodatne licence, dokler ne presežete omejitev za naročilo izdelkov, ki jih določa Microsoft.

Za aktiviranje izdelkov med namestitvijo boste verjetno potrebovali ključ izdelka (večina izdelkov, ki so samo licenca, ne potrebujejo ključev ali kod za nastavitev). Obstajata dve vrsti tipk, med katerimi lahko izbirate pri količinski aktivacij (Volume Activation): ključ za večkratno aktiviranje (MAK) in ključ za upravljanje ključev (KMS). MAK je najpreprostejša možnost in je tip ključa, ki je privzeto določen za licence, zahtevane prek TechSoup. Ta ključ vnesete v vsak računalnik, kjer namestite programsko opremo.

Za pridobitev ključa

 1. Vpišite se v VLSC.
 2. Izberite Downloads and Keys.
 3. Pošičite vaš izdelek na seznamu in kliknite na povezavo pripadajočega ključa (Key link).
 4. V tabeli pod imenom izdelka, dobite ključ iz stolpca, ki je označen z besedo Key.
  • Stolpec Type prikazuje ali je ključ vrste MAK ali KMS.
  • Nekateri izdelki, kot je Office, imajo ločene nastavitvene ključe za spletno funkcionalnost, kot so spletne aplikacije. Ti ključi niso isti kot ključi izdelka MAK ali KMS in jih ni mogoče uporabiti za količinsko aktivacijo namiznih izdelkov.
  • Za izdelke, ki ne potrebujejo ključa, pod Product Keys piše: "Za ta izdelek ne potrebujete ključa izdelka." 
  • Posamezne ključe lahko kopirate iz te tabele ali kliknete Export all keys: CSV. Tik nad seznamom izdelkov lahko prenesete seznam ključev v formatu z ločenimi vejicami (ki se lahko odpre z Excelom). Ta seznam vsebuje vse ključe količinske licence, povezane s sporazumi v vašem profilu VLSC.

Preberite več o drugih vrstah ključev in možnostih aktiviranja, če nameščate programsko opremo na več računalnikih v omrežju Microsoft's Product Keys FAQ.

Potrebujete pomoč pri namestitvi ali aktiviranju programske opreme? Vpišite se v VLSC in izberite Help iz VLSC menijske vrstice. Nato kliknite na ime pogostih vprašanj, ki se nanašajo na vaše vprašanje.

Potrebujete več pomoči?

Preberite tudi naše članke o drugih temam o skupnih Microsoft ali VLSC nalogah, vključno z

 

 • Kako uporabljati ali obnavljati ugodnosti v okviru programa Software Assurance
 • Kako potrditi upravičenost do Microsoftovih popustov za programsko opremo
 • Prednosti Software Assurance, ki so vključene v  Microsoftove izdelke
 • Podrobnosti licenciranja za Microsoftove izdelke