Office 2019 Download Guide

Kako prenesti in namestiti izdelke Microsoft Office 2019 s platformo TechSoup?

Spoznajte nov proces za pridobitev izdelkov Microsoft Office 2019

S programom Office 2019 je Microsoft spremenil način, kako lahko stranke s količinskim licenciranjem prenesejo in namestijo vse zbirke Office in posamezne aplikacije, vključno s programoma Visio in Project. V primerjavi s starejšimi različicami Office, ki ste jih lahko dobili preko količinskega licenciranja, izdelkov Office 2019 ne morete prenesti preko Centra za količinsko licenciranje (VLSC).

Če ste že naročili izdelek Office 2019 na platformi TechSoup Slovensko in prejeli elektronsko pošto VLSC, ki vas obvešča, da je vaša licenčna pogodba pripravljena na potrditev, lahko uporabite ta navodila za pridobitev svojega izdelka.

Sledite navodilom za operacijski sistem, ki ga uporabljate.

Navodila za prenos in namestitev Office 2019 za Windows

S sistemom Office 2019 na čelu vsi izdelki Office za Windows, ki so na voljo preko količinskega licenciranja, uporabljajo tehnologijo Click-to-Run namesto klasične tehnologije Windows Installer. Za uvajanje količinsko licenciranih različic izdelkov Office 2019 za uporabnike v svoji organizaciji uporabite Office Deployment Tool (ODT).

Za prenos izdelkov Office 2019 boste potrebovali širokopasovno internetno povezavo s hitrostmi prenosa vsaj 20 Mbps. Upoštevajte, da Office 2019 potrebuje Windows 10 in da ne bo deloval na starejših različicah operacijskega sistema.

Prvi korak: Registrirajte se v VLSC in sprejmite licenčno pogodbo

Če se še niste, se registrirajte v VLSC in sprejmite licenčno pogodbo o programski opremi za izdelke Office 2019, ki ste jih zahtevali v prvem in drugem koraku navodil za VLSC.

Drugi korak: Pridobite ključ izdelka Office 2019 iz VLSC

 1. Vpišite se v VLSC.
 2. Izberite zavihek Prenosi in ključi.
 3. Poiščite svoj izdelek Office 2019 s seznama in kliknite povezavo Ključ.
 4. V tabeli pod imenom izdelka boste našli ključ izdelka v stolpcu, označenem kot Ključ. V stolpcu Vrsta mora biti MAK, ne KMS.
  • Zbirke Office imajo ločene namestitvene ključe za spletne funkcije, kot so spletne aplikacije. Tej ključi niso isti kot ključi izdelka MAK, zaradi česar jih ne morete uporabiti za količinsko aktivacijo namiznih izdelkov.
  V tabeli pod imenom izdelka boste našli ključ izdelka v stolpcu, označenem kot Ključ. V stolpcu Vrsta mora biti MAK, ne KMS.
 5. Iz te tabele lahko kopirate posamezne ključe in jih prilepite v programe, kot je Beležnica, ali kliknete Izvoz vse ključev: CSV tik nad seznamom izdelkov ter tako prenesete seznam vseh ključev v formatu z ločenimi vejicami, ki ga lahko odprete z Excelom. Seznam vsebuje vse ključe za količinske licence, povezane z licenčno pogodbo vašega profila VLSC.

Tretji korak: Prenos Office Deployment Tool (ODT)

 1. Prenesite Office Deployment Tool z Microsoftove spletne strani.
 2. Ko je prenos končan, odprite datoteko in sledite navodilom, da vsebino izvlečete v mapo po svoji izbiri.
 3. Ko ste končali, bi v mapi morale biti datoteka setup.exe in druge datoteke z vzorčnimi konfiguracijskimi podatki s končnico .xml. Izbrišite datoteke s končnico .xml. Ostati mora samo datoteka setup.exe.

Četrti korak: Prenesite in pripravite konfiguracijske datoteke

Prenesite konfiguracijske datoteke, ki jih potrebujete, v spodnji tabeli tako, da z desnim miškinim gumbom kliknete na povezavo do izbrane datoteke in izberete Shrani povezavo kot … ter datoteko shranite v isto mapo, kamor ste shranili setup.exe v tretjem koraku.

Kako veste, ali potrebujete 32 ali 64 bitno različico.

V nadaljevanju sledite spodnjim navodilom, da dodate ključ izdelka, ki ste ga dobili v VLSC v drugem koraku skupaj s konfiguracijsko datoteko.

 1. Z desnim miškinim gumbom kliknite na konfiguracijsko datoteko in izberite Uredi, da datoteko odprete v Beležnici.
 2. V konfiguracijski datoteki poiščite naslednji niz besedila:
  • PIDKEY="#####-#####-#####-#####-#####"
  Poiščite naslednji besedilni niz v konfiguracijski datoteki: PIDKEY="#####-#####-#####-#####-#####"
 3. Nato #####-#####-#####-#####-##### zamenjajte s svojim aktivacijskim ključem MAK tako, da ga kopirate in prilepite iz mape, kjer ste ga shranili. Ohranite tudi narekovaje pred in za ključem.
 4. Shranite datoteko in jo zaprite.

Če želite imeti več vrst izdelkov Office, boste morali urediti konfiguracijsko datoteko in dodati ključ za vsak posamezen izdelek, za katerega ste prejeli licenco.

Če potrebujete dodatne možnosti urejanja za uvajanje programa in imate izkušnje s področja IT-ja, lahko uporabite Microsoftov orodje Office Customization Tool, da ustvarite svoje lastne konfiguracijske datoteke.

Peti korak: Prenos in namestitev vaših izdelkov

Upoštevajte, da bodo po namestitvi izdelkov Office 2019 izbrisane vse prejšnje različice, zato shranite vse datoteke in zaprite vse programe sistema Office, ki se izvajajo.

 1. Odprite mapo s setup.exe in konfiguracijskimi datotekami.
 2. V naslednjem koraku boste morali kopirati ime konfiguracijske datoteke za izdelek, ki ga želite namestiti. Z desnim miškinim gumbom kliknite konfiguracijsko datoteko in izberite Preimenuj ter pritisnite Ctrl+C, da kopirate ime. Nato kliknite kamorkoli drugje v mapi, da prekličete izbiro, ne da bi spremenili ime konfiguracijske datoteke.
 3. Naslednje korake boste morali opraviti z uporabo ukaznega poziva, pri katerem gre za besedni vmesnik ukazne vrstice, ki deluje v Windowsu. Ukazni vmesnik odprete tako, da držite tipko SHIFT in z desnim miškinim gumbom kliknete kamorkoli znotraj mape s setup.exe in konfiguracijskimi datotekami ter nato izberete Odpri ukazno okno tukaj.
  Z desnim miškinim gumbom kliknete kamorkoli znotraj mape s setup.exe in konfiguracijskimi datotekami ter nato izberete Odpri ukazno okno tukaj.
 4. Vnesite naslednji ukaz, vendar "configuration.xml" zamenjajte z imenom konfiguracijske datoteke, ki ste ga kopirali s klikom na desni miškin gumb, in pritisnite Prilepi v ukaznem pozivu:
  • setup /download configuration.xml
  • Ko boste prilepili ime konfiguracijske datoteke, se prepričajte, da končnica .xml ni že bila dodana.
  Vnesite informacije o konfiguracijski datoteki v ukazni poziv.
 5. Čeprav bo delovalo, kot da se ni nič zgodilo, se bo izdelek prenašal v ozadju. Ker gre za veliko datoteko, lahko prenos vzame kar nekaj časa. Ko je prenos končan, se boste ponovno vrnili v ukazni poziv.
 6. Po končanem prenosu lahko začnete z namestitvijo izdelka. Vnesite naslednji ukaz, vendar "configuration.xml" ponovno zamenjajte z imenom konfiguracijske datoteke, ki ste ga kopirali s klikom na desni miškin gumb, in pritisnite Prilepi:
  • setup /configure configuration.xml
  • Ponovno se prepričajte, da končnica .xml ni že bila dodana.
 7. Ko je prenos končan, se boste ponovno vrnili v ukazni poziv. Zaprite ukazni poziv in se vrnite na namizje. Po namestitvi bodo vaši izdelki Office 2019 pripravljeni za uporabo.

Če bi radi dodatno prilagodili namestitev ali če potrebujete podrobnejša navodila, se lahko obrnete na Microsoftov Vodnik za IT strokovnjake za Office 2019.

Navodila za prenos in namestitev Office 2019 za macOS

Izdelkov Office 2019 za Mac ne morete prenesti z namestitveno datoteko Office v VLSC. Namesto tega morate presneti orodje za aktivacijo količinskega licenciranja iz VLSC in nato posebej prenesti Microsoftove namestitvene datoteke preko omrežja za dostavo vsebine Office (CND).

Navodila za uspešno namestitev najdete v VLSC v zavihku Prenosi in ključi za vsak izdelek Office 2019 za Mac. Gre za ista navodila, vendar vsebujejo podrobnejše informacije za vse tiste, ki potrebujete več pomoči pri namestitvi.

Prvi korak: Registrirajte se v VLSC in sprejmite licenčno pogodbo

Če se še niste, se registrirajte v VLSC in sprejmite licenčno pogodbo o programski opremi za zahtevane izdelke Office 2019 tako, da izpolnite samo prvi in drugi korak pri vodniku za hitri začetek z VLSC.

Drugi korak: Prenos in namestitev orodja za količinsko licenciranje

 1. Vpišite se v VLSC.
 2. Izberite zavihek Prenosi in ključi.
 3. Poiščite svoj izdelek Office 2019 za Mac s seznama in kliknite povezavo Prenos.
 4. Kliknite gumb Nadaljuj na spodnjem delu okna.
 5. Kliknite ikono za prenos (krog s puščico, ki kaže navzdol), da prenesete datoteko .iso orodja za količinsko licenciranje.
 6. Po koncu prenosa odprite datoteko .iso, da izvlečete paketno datoteko orodja za količinsko licenciranje.
 7. Zaženite datoteko orodja na vsakem računalniku, kjer boste nameščali količinsko licenco za izdelke Office 2019 za Mac.

Če ste zahtevali več izdelkov Office 2019 za Mac, boste morali postopek ponoviti za vsakega izmed njih.

Priporočamo, da orodje za količinsko licenciranje namestite pred namestitvijo izdelkov Office 2019 za Mac v naslednjem koraku. Seveda lahko orodje zaženete tudi kasneje, če vam to bolj ustreza.

Tretji korak: Prenos in namestitev vaših izdelkov

Povezave do prenosov za pridobitev izdelkov Office 2019 za Mac iz omrežja za dostavo vsebine vsebujejo tudi besedilna navodila, ki se prikažejo, če kliknete povezavo Prenos za vsak posamezen izdelek v VLSC.

Lahko pa povezave do prenosov za zbirke Office 2019 in posamezne aplikacije prenesete direktno pri Microsoftu.

Za zbirko Office za Mac 2019 lahko izbirate med prenosom s storitvijo Microsoft Team (Microsoftova platforma za komunikacijo) ali brez nje. Ko ste prenesli namestitveni paket, ga odprite in sledite navodilom za namestitev izdelka.

Če bi radi dodatno prilagodili namestitev ali če potrebujete podrobnejša navodila, se lahko obrnete na Microsoftov Vodnik za IT strokovnjake za Office 2019.