Donacije programa Office so na voljo

By: admin
Tue, 2013-01-29 15:53

Prihaja najnovejša različica programa  Microsoft Office. Nevladne humanitarne  organizacije in knjižnice že lahko naročijo različice Office Standard in Professional preko Microsoftovega donacijskega programa pri TechSoup Slovenija.

 

Najnovejša verzija Microsoftovega najpomembnejšega računalniškega programa ponuja številne prednosti v primerjavi z Office 2010, kot na primer neposredno povezavo s spletnim shranjevanjem SkyDrive, nove grafične rešitve in možnost odpiranja in urejanja PDF dokumentov v urejevalniku teksta Word ter  uskladitev vaših dokumentov iz različnih naprav. To dejansko pomeni, da lahko delo z dokumentom na vašem namizju nadaljujete na drugem računalniku, prenosniku ali tablici, saj Office shranjuje rezultate vašega dela v oblak.

 

Če ste do sedaj že prejeli donacijo Microsoft Office preko TechSoup Slovenija, ki vključuje še veljavno storitev Software Assurance, jo lahko nadgradite z zadnjo različico brez dodatnih stroškov.

 

Katere so novosti pri programu Office?

 

Med najbolj zanimivimi novostmi programa Office je neposredno vključevanje v storitve v oblaku. Spletna aplikacija Microsoft Office 365 omogoča vašim zaposlenim in prostovoljcem, izdelavo, urejanje in izmenjavo dokumentov na spletu.

Primer: lahko dodajate komentarje v Wordove dokumente, na katere se lahko sodelavci neposredno odzovejo prek e-pošte ali Skype-a.

 

Prednost: Lahko začnete delo na dokumentu na vašem namizju, nato pa nadaljujemo delo drugem računalniku ali tablici.

 

Description: Word Novost, ki jo boste pri Wordu takoj opazili, je njegova obdelava dokumentov v formatu PDF. Najprej lahko odprete PDF dokument Word-u, kjer bodo odstavki, seznami, tabele in druge vsebine delovali na enak način, kot delujejo v Wordu.

Word vključuje nove predloge (templateDescription: Reply Comment) in orodja za oblikovanje, poleg tega pa si samodejno zapomni mesto v dokumentu, kjer ste zaključili delo. To pomeni, da lahko zaprete dokument in kasneje nadaljujete svoje delo na istem mestu, tudi na drugem računalniku. Word po novem tudi vključuje možnost odgovorov na komentarje.

Description: ExcelNajnovejša različica Excela vam pomaga pri raziskovanju podatkov na intuitiven in viden način. Hkrati vam omogoča pregled tabel in grafov, ki jih lahko prikažete na podlagi vaših podatkov s pomočjo izbranih delovnih zvezkov ter s sodelovanjem preko platforme Lync.

Prednost: Excel prepozna vzorec vaših podatkov in samodejno izpolni preostale podatke brez makrov.

Description: PowerPointPri oblikovanju vaše predstavitve oziroma projekcije vam PowerPoint predlaga barvni izbor iz barvne sheme ter pripravi predlogo (template), za pomoč pri razvoju in usklajevanju besedila, grafik in posnetkov. Posodobljeno predstavitveno orodje vključuje tudi izpopolnjen Presenter View in spletno aplikacijo PowerPoint app, ki omogoča sočasno predstavitev več avtorjem iz različnih lokacij.Alpha

Zahvaljujoč novim povezDescription: OneNoteavam z oblakom se vaši OneNote prenosniki selijo z vami, Sporočila z vašega namizja ali prenosnika bodo na voljo tudi na drugih računalnikih, na vašem tabličnem računalniku in pametnem telefonu. Mobilne aplikacije OneNote lahko uporabite z operacijskimi sistemi Windows Phone, iOS in na Androidnih telefonih. Pri uporabi brskDescription: Searchalnika preprosto odprite OneNote Web App.

OneNote sedaj znotraj vaših zapiskov omogoča tudi vključevanje slik, video posnetkov in preglednic Excel.

Prednost:v vaše zapiske lahko vključite povezave, spletne strani, zemljevide in skice.

Description: OutlookDescription: Weather BarOutlook ponuja nove in izboljšane načine za ravnanje z elektronskimi poštnimi računi, usklajuje urnike zaposlenih in prostovoljcev, upravlja z vašimi socialnimi omrežji in vam pomaga pri lastni organiziranosti s pomočjo seznamov opravil. Nova različica Outlooka vključuje tudi "kukalo", ki vam omogoča hiter pogled v vaš urnik - kot na primer funkcijo delitve koledarja, tako da lahko drugi uporabniki vidijo, kdaj ste na voljo.

Še en nov prijazen dodatek k Outlook je vremenska ploščica, kjer si lahko ogledate vremensko napoved, ki vam pomaga načrtovati svoj ​​dan in morebitno pripravo načrtovanega potovanja.
Alpha

 

Office je optimiziran za Windows 8

 

Organizacije, upravičene za prejem donacije, lahko zaprosijo za nadgradnjo  Windows 8 Professional in Windows 8 Enterprise. Z novo, mobilnim aplikacijam prijazno obliko drsečih ploščic, se namesto običajnih ikon predstavlja popolnoma nov pristop v Windows okolju. Čeprav ostaja nekaj značilnosti, ki so bile uporabljane pri Windows 7, novi operacijski sistem  opušča gumb “Start” in ga zamenjuje z novim app videzom in se lažje vklopi v storitve v oblaku.

Preberite več o  Windows 8.